Trenutno pregledavate UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ZAŽELI I OSTVARI – PROGRAMA ZAPOŠLJAVANJA ŽENA”

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “ZAŽELI I OSTVARI – PROGRAMA ZAPOŠLJAVANJA ŽENA”

Dana 6. rujna 2018. godine održana je u Mjesnom domu u Viljevu Uvodna konferencija projekta “Zaželi i ostvari – program zapošljavanja žena”. 

Općina Viljevo je na inicijativu općinskog načelnika, početkom rujna 2017. godine, prijavila projekt “Zaželi i ostvari – program zapošljavanja žena” s ciljem zapošljavanja 10 teško zapošljivih žena s područja Općine Viljevo u svrhu smanjenja nezaposlenosti te poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika.

Općini Viljevo je provedbu ovog projekta odobreno 1.637.758,29 kuna bespovratnih sredstava. Financiranje projekta je 85% iz Europskog socijalnog fonda a 15% iz Proračuna Republike Hrvatske. Trajanje projekta je 30 mjeseci, odnosno od 16. 06. 2018. godine do 15. 11. 2020. godine. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ispostava Donji Miholjac i Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac. 

Budući da je provođenje projekta započelo 16. lipnja 2018. godine, odnosno prije skoro tri mjeseca, u tom razdoblju su provedene određene pripremne radnje. Odrađeni su razgovori s dobavljačima za nabavu službenih bicikala, pripremljeni su promotivni materijali, proveden je javni natječaj za zapošljavanje žena i slično. Trenutno je u tijeku postupak jednostavne nabave higijenskih potrepština te sredstava za pranje i čišćenje koji se dostavljati krajnjim korisnicima na mjesečnoj razini u vrijednosti 200,00 kuna.

Na današnjoj Uvodnoj konferenciji potpisani su i ugovori o radu na određeno vrijeme s 10 žena s područja Općine Viljevo na razdoblje od 24 mjeseca, odnosno od 10. rujna 2018. godine do 9. rujna 2020. godine, te podijeljeni službeni bicikli.

Svakako možemo zaključiti kako je ovakav tip projekta više nego dobar za našu lokalnu zajednicu jer ostvarivanjem njegovog cilja, odnosno zapošljavanjem žena te njihova briga o krajnjim korisnicima, ublažiti će se nezaposlenost, potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih kroisnika. 

Odgovori