Općina Viljevo

Braće Radića 87, 31531 Viljevo | 031/644-014 | info@viljevo.hr

općina viljevo

“BICIKLIRAJMO BICIKLISTIČKOM”

Policijski službenici Odjela za prevenciju Policijske uprave Osječko-baranjske i Policijske postaje Donji Miholjac u suradnji s Općinom Viljevo, proveli su 23. listopada 2019. godine preventivnu akciju u okviru projekta “Biciklirajmo biciklističkom”.

Cilj preventivne akcije je skrenuti pozornost mještanima na sigurnost svih sudionika u prometu, a posebice biciklista kao jednu od ranjivijih skupina u prometu. Osim sigurnosti, akcijom se potiču građani na aktivan i zdrav život te korištenje bicikala kao vrstu prijevoza. 

Policajci su prilikom zaustavljanja biciklistima skretali pozornost na prometna pravila koja se odnose na vozače bicikala, nakon čega su im uručili informativno edukativni letak s uputama kako sigurno sudjelovati u prometu.

Svim zaustavljenim biciklistima koji nisu imali ispravna svjetla na biciklu, uručen je prigodni poklon, odnosno jedno bijelo i jedno crveno svjetlo, uz napomenu kako je korištenje prednjeg bijelog i stražnjeg crvenog svjetla nužno u uvjetima smanjenje vidljivosti, prvenstveno noću a prema potrebi i danju. 

Zajedničkim dogovorom i suradnjom Općine Viljevo i policije organizirano je ovo preventivno postupanje dok je prigodne poklone za svoje mještane osigurala općina. 

 

Scroll to Top
Skip to content