Općina Viljevo

Braće Radića 87, 31531 Viljevo | 031/644-014 | info@viljevo.hr

općina viljevo

Udruga kuhara tradicionalnih jela „VREĆARI“

Osnovana je 2018. godine u Viljevu.

Predsjednik: MIRKO KLOPOTAN – 099/811-7483

Tajnik: HRVOJE VINCETIĆ

Udruga broji 15 aktivnih članova, a cilj je očuvanje, promicanje i razvitak te promoviranje i obilježavanje starih tradicijskih jela i običaja, kuhanjem prigodnih i suvremenih jela te humanitarnim radom. Udruga djeluje na području hobističke djelatnosti, kulture i umjetnosti i ostalih područja djelovanja.

Sudjeluju na svim manifestacijama na području Općine Viljevo i šire, te raznim kuharskim natjecanjima, održavanje i njegovanje tradicionalnih događanja u selu kao što su  kolinja, topljenje masti (čvarci), pripravak domaćeg vina od starih vrsta grožđa (mirišavka, tudum), pečenje rakije u kazanu i slično.

Najveće postignuće je bilo 2019. godine u Josipovcu gdje su osvojili 1. mjesto na fišijadi, te u Ernestinovu 3. mjesto na čobanijadi. Jedno od nama drago sudjelovanje bilo je na školskom Božićnom sajmu 2019. godine gdje smo najmlađe razveselili sa prigodnim jelima i toplim pićem.

2020. godine udruga „VREĆARI“ organizirali su humanitarnu akciju u kojoj su podijelili 36 paketa hrane osobama lošijeg imovinskog i zdravstvenog stanja.

Scroll to Top
Skip to content