Općina Viljevo

Braće Radića 87, 31531 Viljevo | 031/644-014 | info@viljevo.hr

općina viljevo

Udruga „Borislav“

Osnovana 2012. godine. Entuzijazmom utemeljitelja udruge gdina. Milovana Damjanovića i nekolicine istomišljenika, osniva se udruga. Primarni cilj udruge je očuvanje kulturnih spomenika i zaštita okoliša, te sukladno ciljevima, udruga djeluje na području kulture i umjetnosti, te zaštite okoliša i prirode.

Nadalje udruga je pokrenula tamburašku školu u mjestu Kapelna. Istu su pohađala djeca mjesta Kapelna koja su bila zainteresirana za sviranje tamburaških instrumenata. Škola djeluje nekoliko godina, ali zbog odlaska djece na daljnje školovanje i nezainteresiranosti nove djece za sviranje škola prestaje s radom.

Udruga brine o dvorištu crkve Sv. Trojice i starom groblju u Kapelni. Održava dvorište crkve košnjom, sadi i održava ukrasno bilje.

Nekoliko puta udruga je sudjelovala u organizaciji manifestacije „Susreti Kapelčana“, koja ima za cilj okupiti raseljene mještane na druženje u mjestu Kapelna.

Udruga je uspješno realizirala nekoliko projekata u suradnji s Osječko-baranjskom županijom. Prvi projekat je bio „Revitalizacija fazanske populacije“. Ovim projektom od dobivenih sredstava OBŽ- a, kupljene su odrasle jedinke fazanske divljači, te su puštene po remizama na području općine Viljevo. Projekat je ponovljen dvije godine zaredom.

Drugi projekat je bio „Poribljavanje kanala Konopljište“. Sredstvima dobivenim također od OBŽ-a kupljeno je cca 80 kg šarana i ispušteno u kanal Konopljište.

Udruga je također uredila vrt škole u mjestu Kapelna, te donirala sav potrebit alat za održavanje. Vrt je zasađen ukrasnim te začinskim biljem, koji dalje održavaju djeca koja pohađaju školu sa svojim učiteljicama.

Udruga surađuje s ostalim udrugama s područja općine Viljevo, te se nada da će i u budućnosti realizirati još projekata.

Scroll to Top
Skip to content