Općina Viljevo

Braće Radića 87, 31531 Viljevo | 031/644-014 | info@viljevo.hr

općina viljevo

Ljubica Miler

Rođena je 27. prosinca 1978. godine u Osijeku.
Od rođenja živi u Viljevu gdje je i završila Osnovnu Školu. Srednju školu, smjer prodavač, završava u Donjem Miholjcu. Nedavno je završila tečaj za PC operatera u trajanju od godinu dana te sada radi u poduzeću LIMEX.
Još kao mala znala je crtati, ali se do sada nije tome mogla u potpunosti posvetiti.
Aktivnije se slikanjem počinje baviti od sredine 2001. godine.
Član je udruge LIKROB te redovito izlaže radove na njihovim skupnim izložbama. Do sada je imala dvije samostalne izložbe, u Donjem Miholjcu povodom crkvenog goda Sv. Mihaela i u Viljevu povodom crkvenog goda Sv. Andrije.
Radi u tehnici suhi pastel, pejsaže i motive mrtve prirode te oslikava staklene boce.
Zainteresirani za njen rad mogu se javiti na:
GSM: 091 / 527 55 57
Ili u općinu Viljevo, gdje ćemo Vas povezati direktno sa umjetnicom.

Stjepan Živković 

Rođen je 18. ožujka 1957. godine u Sotu, Općina Šid, gdje je i živio do početka ratnih previranja. Prisjeća se kako je još kao mali volio crtati pa je zbog crtanja na satu često bio kažnjavan stajanjem u kutu, zbog čega je na kraju i odustao. Godine 1989. g. Živković i njegov brat bili su jedni od suosnivača stranke Demokratskog Saveza Hrvata Vojvodine (DSHV), a 1991. godine bili su i zastupnici u Hrvatskom saboru. U siječnju 1992. godine odlaze iz rodnog Sota, jer im zbog postojeće situacije na prostoru Vojvodine, tamo više nije bio moguć život. 
Crtanjem se ponovno počinje baviti sa 33 godine, po povratku sa hercegovačkog bojišta, kada je sa svojom obitelji boravio u Konačištu HŽP-a u Klaićevoj, u Slavonskom Brodu. 
U Kapelnu dolazi sa obitelji 20. ožujka 1994. godine. Radnik je u poduzeću Kapelna d.o.o. za poljoprivrednu proizvodnju iako je po struci KV obućar. 
Hobi mu je crtanje i pisanje pjesama koje naziva svojevrsnom kronikom zbivanja u selu Kapelni. Crta pretežno koristeći “voštanu kredu” i grafit i to aktove i portrete.
Zainteresirani za umjetnikov rad mogu se javiti u Općinu Viljevo gdje ćemo Vas povezati direktno sa umjetnikom.

Scroll to Top
Skip to content