Općina Viljevo

Braće Radića 87, 31531 Viljevo | 031/644-014 | info@viljevo.hr

općina viljevo

Odgovorno ljetovanje

Poštovani,
U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju, predlažemo objavu informativnog letka na vašim službenim web stranicama, društvenim mrežama i oglasnim mjestima.
Informativni letak „ODGOVORNO LJETOVANJE”, na hrvatskom i engleskom jeziku: HRVATSKI I ENGLESKI možete preuzeti na linkovima iz maila.
Prioritet nam je sigurnost naših građana i turista. Zato su na vrijeme obavljene sve pripremne i preventivne aktivnosti i Sustav civilne zaštite pripremljen je i spreman za pravovremeno i usklađeno reagiranje i djelovanje u nadolazećoj protupožarnoj i turističkoj sezoni.
Moramo biti svjesni i spremni da ćemo se možda, usred ljeta i velike opasnosti od toplinskih valova, požara i suše, morati boriti s poplavama i posljedicama olujnih nevremena.
Sve ugroze koje nam donose klimatske promjene ukazuju na to daje iznimno bitno naučiti ponašati se u kriznim situacijama, slušati upute nadležnih službi, a naše operativne snage kontinuirano opremati, osposobljavati i uvježbavati za zajedničko koordinirano djelovanje.
Važno je da se građani upoznaju s konkretnim mjerama zaštite preporučenim za pojedine događaje koji mogu ugroziti njihovu sigurnost (požar, poplava, toplotni val, nevrijeme, suša, tuča i dr.). To će im omogućiti lakše postupanje i prilagođavanje situacijama u kojima mogu biti ugroženi. Na službenim kanalima Ravnateljstva civilne zaštite (web i društvene mreže) mogu se pronaći mnogobrojne upute za građane kako se trebaju ponašati u izvanrednim situacijama.

Scroll to Top
Skip to content