Općina Viljevo

Braće Radića 87, 31531 Viljevo | 031/644-014 | info@viljevo.hr

općina viljevo

Općina Viljevo krenula s realizacijom rekonstrukcije nerazvrstane ceste

Temeljem uspješne aplikacije na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom Gospodarska revitalizacija Slavonije, Baranje i Srijema, Općina Viljevo je krenula sa realizacijom rekonstrukcije nerazvrstane ceste u naselju Viljevo – produžetak ulice Vladimira Nazora do ulice Kardinala Alojzija Stepinca odnosno državne ceste D34 popularno zvana cesta „Rača“ sa krakom prema ulici Braće Radića ukupne duljine oko 900 metara. Ukupna vrijednost investicije iznosi 278 287,30 eura od čega je sufinanciranje Ministarstva 69 % te je isto osigurano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti a ostatak od 31 % će biti osiguran iz Proračuna Općine Viljevo.

Realizacijom projekta će biti rekonstruirana nerazvrstana cesta asfaltnim pokrovom koja će omogućiti bolji protok poljoprivrednih proizvoda direktno sa oranica do sabirnog centra – poljoprivrednog spremišta koje se nalazi uz predmetnu cestu odnosno olakšati i ubrzati poslovanje boljim protokom robe, odnosno smanjiti troškovi poslovanja poljoprivrednika što će izravno utjecati na povećanje prihoda i rast konkurentnosti te omogućiti izgradnju i ostale gospodarske infrastrukture na građevinskom zemljištu koje se nalazi uz cestu.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, jučer 20.2.2024., potpisan je ugovor o izgradnji sa odabranim izvođačem Prijevoz i trgovina Tomislav i Slavko Uremović d.o.o. iz Našica dok su danas započeli radovi. Rok izvođenja radova je 4 mjeseca.

Scroll to Top
Skip to content