Općina Viljevo

Braće Radića 87, 31531 Viljevo | 031/644-014 | info@viljevo.hr

općina viljevo

Općina Viljevo nastavlja sa izgradnjom novog centra općinskog središta

Nakon provedenog postupka javne nabave za odabir izvođača radova, prije nekoliko dana je započela izgradnja faze C – poslovno stambene građevine sa čime se nastavilo na izgradnji novog centra u naselju Viljevo. Ugovor o izvođenju radova je potpisan sa tvrtkom Iver d.o.o. iz Osijeka a vrijednost radova je 1.121.617,36 eura.
Faza građenja C (Pr+1), javno stambeno poslovne namjene a sastoji se od općinske uprave, obrtništva, ugostiteljstva, te dvije stambene jedinice. Općinska uprava će se protezati kroz dvije etaže i zauzimati će polovinu građevine. U prizemlju do Općinske uprave nalaziti će se obrtnički prostori a do njih uz sjeveroistočni zabat ukupne građevine nalaziti će se prostor ugostiteljstva. Stambene jedinice će se nalaziti na drugoj etaži iznad obrtničkih i ugostiteljskih prostorija.
Značaj novih općinskih prostorija je u činjenici da trenutne ne zadovoljavaju osnovne uvjete za funkcioniranje Jedinstvenog upravnog odjela Općine Viljevo kao i rada Općinskog vijeća. Još veću težinu izgradnje novih prostorija Općine Viljevo ima trenutno aktualno funkcionalno a možebitno i fizičko spajanje susjednih JLS temeljem Odluke Vlade RH odnosno Javnog poziva Ministarstva financija. Trenutni općinski prostor bi se u tom slučaju prepustio komunalnom poduzeću Čuvarkuća d.o.o..
Izgradnjom obrtničkih odnosno ugostiteljski prostora podigla bi se na viši nivo usluga lokalnom stanovništvu u naselju Viljevo kao općinskom sjedištu.
Stambene jedinice su predviđene kao prostor za privremeni ili stalni boravak medicinskog osoblja ( liječnik, stomatolog.. ) iz novoizgrađene faze B izgradnje novog centra Viljeva koje se sastoji od ambulante sa stomatološkom ordinacijom i ljekarnom.

Scroll to Top
Skip to content