Općina Viljevo

Braće Radića 87, 31531 Viljevo | 031/644-014 | info@viljevo.hr

općina viljevo

Završetak rekonstrukcije društvenog doma u Kapelni

Uklanjanjem postojećeg drvoreda, danas 10.srpnja2024. godine, započela je završna faza rekonstrukcije društvenog doma u naselju Kapelna. Radovi na završnoj fazi podrazumijevaju uređenje okoliša oko samog doma, izgradnju ograde sa dvorišne strane i uređenje prostorija na katu čiji će korisnici biti vijeća srpske i romske nacionalne manjine.
Projekat je kao i proteklih godina apliciran na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, te je od ukupne vrijednosti projekta od 65 000 eura, Odlukom Ministarstva od 29. svibnja 2024. odobren iznos od čak 46.800 eura što je do sada rekordan postotak sufinanciranja temeljem ovog Programa.
Radovi su započeti nakon provedenog postupka javne nabave a svečano otvorenje doma se planira za Dan Općine Viljevo 30. studenog 2024. godine.
Stabla koja su danas uklonjena su bila napola suha i odumrla te je u njima bila česta pojava gnijezda stršljenova što je predstavljalo opasnost za stanovnike a na mjestu uklonjenih stabala će biti posađena nova čim vremenski uvjeti budu povoljni za sadnju.

Scroll to Top
Skip to content